Dobré ráno, dnes je sobota 27.4.2024, svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav.

slide 1

 Vítejte na mých soukromých webových stránkách plných obrázků, fotografií, zajímavostí a informací.

Naše projekty

Jmenuji se Zbyněk Mlčoch, jsem neurolog. Zabývám se administrací webů o kouření cigaret (kurakovaplice.cz), alkoholismu (alkoholik.cz). Technicky a obsahově řídím od roku 2009 web největší bezplatné právní poradny online v ČR (www.bezplatnapravniporadna.cz), pečuji též o veřejnou poradnu pro všechno s názvem Moje starosti (www.MojeStarosti.cz). Dále mám na starosti rozcestník psychotestů (www.psychotesty-online.cz).
Další mé stránky jsou Příznaky, projevy nemocí (www.priznaky-projevy.cz), který byl spuštěn v únoru 2012 a aktualizován na novou verzi redakčního systému v září 2018. Předposlední web, který jsme spustili jsou stránky s radami a návody (www.RadyTady.cz) - duben 2013.
V roce 2015 jsme spustili na dlouho poslední nový web. Je o bylinkách a najdete ho na adrese www.bylinkyprovsechny.cz  (živé bylinky na prodej nabízíme na www.MojeZiveBylinky.cz ).  

Přehledný seznam všech mých projektů a domén je na www.zmwh.cz   

Proč tento web existuje?

Jeho cílem je, aby lidskou a srozumitelnou formou sloužil všem, kteří hledají konkrétní informace v různých chvilkách svého života - ať už těch příjemných nebo náročných

Nové články ve webu

Nejnovější přidané stránky zbynekmlcoch.cz jsou zveřejněny pod tímto textem nebo v části "Nové články (RSS) ".

Doufám, že se vám zde bude líbit a že tu najdete spoustu infomací a fotografií, které vás zaujmou.

Medicína - náhodné články

Alergická rýma - léčba antihistaminiky, steroidy, antileukotrieny, kromony, dekongestivy

alergicka-ryma-lecba-antihistaminiky-steroidy-antileukotrieny-kromony-dekongestivy
alergicka-ryma-lecba-antihistaminiky-steroidy-antileukotrieny-kromony-dekongestivy
Předpokládá se, že v České republice trpí alergickou rýmou 20 % dospělých a 16 % dětí. Tyto obtíže není dobré podceňovat, jelikož mohou souviset s následným rozvojem astmatu či jiných  přidružených onemocnění. Dobře léčená alergická rýma může snižovat riziko astmatických obtíží až o 47 % a potřebu hospitalizace v důsledku astmatu až o 61 %. Navzdory tomu lékařskou pomoc
vyhledá jen necelá polovina lidí s alergickou rýmou.
___
___

Transplantace kostní dřeně - provedení, princip, informace, vysvětlení

transplantace_kostni_drene_provedeni_informace.jpgTransplantace dřeně je, laicky řečeno, výměna špatně fungující krvetvorby, která má své sídlo v dutinách kostí, za zbrusu novou krvetvornou tkáň od zdravého dárce a současně s tím i kompletní obnova celého systému obranyschopnosti organismu.

___

Rentgen kolene, kolenního kloubu, anatomie, rentgenový snímek

rtg_kolene_kolenniho_kloubu.jpg
rtg_kolene_kolenniho_kloubu.jpg - rtg_kolene_kolenniho_kloubu.jpg
Stehno (latinsky femur) je část dolní končetiny mezi trupem kyčlí a kolenem. Rozhraní mezi stehnem a trupem tvoří na přední straně tříslo - inguina, na zadní straně hýžďová gluteální krajina. Kostru stehna tvoří kost stehenní - femur. Bérec (latinsky krus) je část dolní končetiny mezi kolenem a nohou. Kostru bérce tvoří kost holenní - tibia a kost lýtková - fibula. Mezi stehnem a bércem je koleno, kolenní kloub. Je to pohyblivé místo spojení stehna a bérce. Je to nejsložitější kloub v lidském těle.
___
___

Zamyšlení - náhodné články

Craving a slovo bažení pohledem psychiatra Karla Nešpora

bazeni-craving-alkohol-priznaky-projevy
bazeni-craving-alkohol-priznaky-projevy
Před nějakou dobou jsem řešil problém. Anglické slovo craving označuje chorobné nutkání, což je typický příznak návykových nemocí. K návykovým nemocem patří závislost na alkoholu, tabáku a drogách, dokonce i patologické hráčství.
___
___

Životní pravidla Jaroslava Duška - 24 pravidel k lepšímu proplouvání životem a lepším vztahům

zivotni-pravidla-jaroslava-duska-24-pravidel-k-lepsimu-proplouvani-zivotem-a-lepsim-vztahum-2

zivotni-pravidla-jaroslava-duska-24-pravidel-k-lepsimu-proplouvani-zivotem-a-lepsim-vztahum-2
Jaroslav Dušek je nejen herec, ale člověk, který všemožně podporuje handicapované lidi. Možná ho také znáte z přednášky čtyři dohody. Jaroslav Dušek je ale také moudrý člověk, který sepsal 24 pravidel, která vám mohou zlepšit vztahy s okolím, vztahy sama se sebou a také vám mohou pomoci lépe proplouvat životem. Jaké to jsou? Začtěte se, zamyslete se.

___

___

Co je to vizualizace přání aneb přestaňte jen snít a měňte sny v realitu

co-je-to-vizualizace-prani-aneb-prestante-jen-snit-a-mente-sny-v-realitu

co-je-to-vizualizace-prani-aneb-prestante-jen-snit-a-mente-sny-v-realitu
Rádi sníte? Tak vyzkoušejte techniku vizualizace, která se tak trošku podobá snění. Díky této metodě můžete nejenom výtečně relaxovat, ale podle některých názorů i řešit různé neúspěchy nebo se zbavit zdravotních potíží. Vizualizace je technika, která zapojuje představivost. Podobá se snění, ale záměrně zapojuje vědomou mysl, která si uvědomuje tělu prospěšné pochody.

___

___

Vztahy - náhodné články

Manželská poradna - otázky manželů a odpovědi odborníka

manzelska-poradna-otazky-manzelu-a-odpovedi-odbornika-1

manzelska-poradna-otazky-manzelu-a-odpovedi-odbornika-1
Do manželství vstupuje většina lidí s tím, že se budou milovat či mít rádi až do konce života. Procitnutí může přijít v různou dobu. Moderní začíná být problémový vztah ukončit. Není to ale správné. Manžela nebo manželky se nemůžeme jen tak zbavit a hodit je "do starého železa". Úcta patří všem, kteří se snaží vztah udržet. Základem je ale láska a na tu musí být vždy dva. Jak řešit krize v manžeství?

___

___

Horoskop na celý rok 2018 - BÝK (láska, práce, peníze, zdraví, rodina)

horoskop-na-cely-rok-2018-byk-laska-prace-penize-zdravi-rodina

horoskop-na-cely-rok-2018-byk-laska-prace-penize-zdravi-rodina

Černá Luna působí od podzimu 2017 v oblasti úřadů, soudů, ciziny a vzdělávání, kde bude do srpna 2018. Černá Luna přinese problémy propojené s emocemi souvisejícími s úředními záležitostmi, zahraničím a rozšiřováním vědomostí. Pozor na soudní spory, řešení alimentů nebo majetku obecně. Budete prožívat situace podobné jako v roce 2009.

__

__

Čínský horoskop HAD, čínské znamení - HAD - charakteristika, vlastnosti, povaha

cinsky_horoskop_had.gifHad má ve většině zemí světa velmi špatnou pověst. Zato v zemích Asie je naproti tomu pro svou moudrost a ostrovtip velmi vážen a ceněn. Muž narozený v tomto znamení je citlivý a plný humoru. Žena je hezká a razí si svou cestu životem, nezřídka svou přitažlivou krásou. Had je též trochu plachý.

___

Texty - náhodné články

Hasičky Ořechov - erotický kalendář 2013 - cena, objednávky, ukázky

hasicky-orechov-eroticky-kalendar-2013-cena-cena-objednavka

hasicky-orechov-eroticky-kalendar-2013-cena-cena-objednavka
Hasičky z Ořechova nafotily erotický kalendář pro rok 2013. Důvodem byla snaha nejen o propagaci, ale především bylo důvodem sehnat peníze na hasičské vybavení. Jedná se o nástěnný, 13 stránkový kalendář velikosti A3 (42×29,7 cm). Uvnitř najdete 4 společné fotky a 8 fotek s jednotlivými hasičkami.
___
___

Tužebník - účinky na zdraví, co léčí, použití, užívání, využití

tuzebnik-ucinky-na-zdravi-co-leci-pouziti-uzivani-vyuziti kopie

tuzebnik-ucinky-na-zdravi-co-leci-pouziti-uzivani-vyuziti kopie
Tužebník jilmový (latinsky filipendula ulmaria) léčí horečky, revma, dnu, kožní nemoci, detoxikuje, zlepšuje trávení je vytrvalá rostlina vysoká až 2 metry. Lodyhu má přímou, hranatou, lysou, nahoře bohatě větvenou. Lichozpeřené listy se skládají z 2 až 5 párů vejčitých, na okraji dvojitě pilovitých lístků.

___

___

Noční pocení - byliny, bylinky, babské rady

 

Starým a osvědčeným domácím lékem při nočním pocení je šalvěj, bylina, která se těší odedávna velké vážnosti a úctě. Spaří se ráno a pije nalačno a pomalu, delší dobu. Odstraní z těla látky, způsobující pocení. Staré bylinkáře uvádějí jako osvědčený domácí lék proti této chorobě tuto bylinkovou směs připravenou z 200 g šalvěje, 20 g kontryhelu a 20 g přesličky. Směs se spaří, vyluhuje a pije pomalu před snídaní.

___

___

Alkoholik.cz
Kuřákova plíce.cz
Psychotesty online.cz
Bezplatná právní poradna.cz
Mojestarosti.cz
Rady-navody.cz
Bylinkyprovšechny.cz